Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχαράκι γιουβέτσι με λαχανικά στο φούρνο
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 καρότα,
1 πιπεριά κόκκινο,
1 πράσο,
10 ντοματίνια
1 κ.σ. θυμάρι,
1 κ.σ. θυμάρι,
2 φύλλα δάφνης,
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. βασιλικό
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
100 ml. λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
100 ml. λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας και τα λαχανικά στο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και αφήνουμε στην εστία μέχρι να πάρει βράση.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας και τα λαχανικά στο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και αφήνουμε στην εστία μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κριθαράκι για να μην λασπώσει.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε και λίγο μαϊντανό.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε και λίγο μαϊντανό.