
ΞΙΔΑΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ
Απλό, αλλά τέλειο!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!
Υλικά
- χταποδάκι καθαρισμένο,
- πιπέρι σε κόκκους
- λίγο αλάτι, δαφνόφυλλο,
- ελαιόλαδο,
- ξύδι καλής ποιότητας, όποιο προτιμάτε
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ελαφρώς αλατισμένο χταποδάκι μέσα σε νερό με τα πιπέρια και το δαφνόφυλλο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει πολύ.
- Το βγάζουμε σε μια λεκανίτσα να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
- Το τοποθετούμε σε γυάλα ή γυάλινο μπολ.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι να το σκεπάσει και ξερή ρίγανη.
- Σε δυο μέρες το ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο ξύδι ακόμα.
- Σε 4 - 5 μέρες είναι έτοιμο.
- Αν δεν το καταναλώσετε όλο, κάθε φορά που βγάζετε για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, πρέπει να προσέχετε το λάδι να καλύπτει το υπόλοιπο.
- Το σερβίρουμε με έξτρα ρίγανη από πάνω. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Δημιουργός συνταγής: Λαμπρινή Γιαννακοπούλου
