Αφράτα τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα τυροπιτάκια

Υλικά
1 ασπράδι αυγού
200 ml. γάλα
100 ml. νερό
100 ml. σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μάγια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι
550 γρ. αλεύρι
300 γρ. φέτα
50 γρ. βούτυρο για το άνοιγμα με το χέρι

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Μην προβληματιστείτε αν είναι αρκετά μαλακή. 
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
‌Τοποθετούμε ένα κομμάτι από μαλακό βούτυρο και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Απλώνουμε σπασμένη φέτα, δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με
αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα τυροπιτάκια .
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.