Χαλβάς σιμιγδαλένιος



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. λάδι ελαφρύ
1/2 φλ. βούτυρο αγελαδινό
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2, 5 φλ. καστανή ζάχαρη
3 γεμάτες κ.σ. μέλι
5 φλ. νερό
2 ξυλάκια κανέλας
Φλούδα λεμονιού
2 κ.σ. κανέλα
1/2 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. κουκουνάρι
Καβουρδισμένα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλούδα να βράσουν.
Από το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5', αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθετουμε και το βουτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς να καβουρδιστεί καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια.
Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το κουκουναρι, τα γυριζουμε λιγο μεσα στην κατσαρολα και μετα τις σταφίδες και την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμένουμε λίγο, αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω.
Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και καλή μας απολαυση!
 

ΠΗΓΗ: Sunday Lous


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget