ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
450 γρ. αλεύρι δυνατό
1 κ.γ. αλάτι
1 φάκελο μαγιά ξερή
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζάνια νερό 250 γρ.
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. ταχίνι
Επικάλυψη
250 σουσάμι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Εγώ έβαλα πετιμέζι με νερό
η μπορείτε να το κάνετε με νερό και μέλι
Εκτέλεση
1 κ.γ. αλάτι
1 φάκελο μαγιά ξερή
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλυτζάνια νερό 250 γρ.
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. ταχίνι
Επικάλυψη
250 σουσάμι
2 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Εγώ έβαλα πετιμέζι με νερό
η μπορείτε να το κάνετε με νερό και μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το μισό χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει 10 λεπτά
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει και να κρυώσει για να βουτήξουμε στο τέλος τα κουλούρια
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ενεργοποιημένη μαγιά το υπόλοιπο νερό το ταχίνι και το βούτυρο και ζυμώνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Μετά το φούσκωμα φτιάχνουμε μπαστούνια τα κλείνουμε σε κουλούρια τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε 200 βαθμούς στον αέρα 15 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει και να κρυώσει για να βουτήξουμε στο τέλος τα κουλούρια
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι την ενεργοποιημένη μαγιά το υπόλοιπο νερό το ταχίνι και το βούτυρο και ζυμώνουμε το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Μετά το φούσκωμα φτιάχνουμε μπαστούνια τα κλείνουμε σε κουλούρια τα βουτάμε στο νερό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε 200 βαθμούς στον αέρα 15 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου, συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου