Παστός μπακαλιάρος τηγανητός



ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ


Τραγανός νόστιμος απίθανος !!!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τον μπακαλιάρο σε κομμάτια από την προηγούμενη μέρα. τον βάζω σε λεκάνη με νερό και το αλλάζω ανά 3 ώρες .
  2. Την άλλη μέρα τον βάζω στο σουρωτήρι να φύγουν να υγρά του για λίγη ώρα και τον στεγνώνω πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
  3. Ετοιμάζω το κουρκούτι με μπύρα, νερό μπέικιν και αλεύρι (ποσότητες με το μάτι να γίνει ένας πηχτός χυλός όπως για λουκουμάδες).
  4. Παίρνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα περνάω πρώτα σε αλεύρι που έχω βάλει λίγο αλάτι και μαυροπίπερο, έπειτα στο κουρκούτι και τηγανίζω σε καυτό καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά, 
  5. Τον συνοδεύω με πουρέ πατάτας. Βράζω τις πατάτες χωρίς τη φλούδα, τις πατάω με το πιρούνι, προσθέτω ελαιόλαδο, μισή σκελίδα σκόρδο, ξύδι και αλάτι.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Μιχου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!