
ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ
Τραγανός νόστιμος απίθανος !!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω τον μπακαλιάρο σε κομμάτια από την προηγούμενη μέρα. τον βάζω σε λεκάνη με νερό και το αλλάζω ανά 3 ώρες .
- Την άλλη μέρα τον βάζω στο σουρωτήρι να φύγουν να υγρά του για λίγη ώρα και τον στεγνώνω πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζω το κουρκούτι με μπύρα, νερό μπέικιν και αλεύρι (ποσότητες με το μάτι να γίνει ένας πηχτός χυλός όπως για λουκουμάδες).
- Παίρνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τα περνάω πρώτα σε αλεύρι που έχω βάλει λίγο αλάτι και μαυροπίπερο, έπειτα στο κουρκούτι και τηγανίζω σε καυτό καλαμποκέλαιο σε μέτρια φωτιά,
- Τον συνοδεύω με πουρέ πατάτας. Βράζω τις πατάτες χωρίς τη φλούδα, τις πατάω με το πιρούνι, προσθέτω ελαιόλαδο, μισή σκελίδα σκόρδο, ξύδι και αλάτι.