Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα



ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
Αλάτι 
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα.
Όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε ένα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τριμμένο σκόρδο στον τρίφτη ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό, ελαιόλαδο, αλάτι ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε μέχρι να μας ικανοποιεί η γεύση της.
Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρουμε παγωμένη.
Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο γι' αυτό μην το παρακάνετε.



Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou