Μια συνταγή για
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ) από την ομάδα στο Facebook
Οι λιχουδιές της ΜαρίαςΚουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη (νηστίσιμα)
Υπέροχα μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη με αλεύρι ολικής, ιδανικά για όσους κάνουν διατροφή.
Υλικά
400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 3 μεγάλα πορτοκάλια
200 γρ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. ζάχαρη καρύδας
μια πρέζα αλάτι
800 γρ. περίπου αλεύρι φαρίνα ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε ελαιόλαδο, χυμό, ξύσμα, κονιάκ, αλάτι, ζάχαρη καρύδας.
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι.
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια, μην προσθέσετε όμως κι άλλο αλεύρι.
Αφήστε την να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψιά και τα τοποθετούμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και τα ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλετε θα δείτε ότι είναι μαλακά, μόλις κρυώσουν θα γίνουν τραγανά.
(τα έφτιαξα 15 με 17 γρ. το καθένα και βγήκαν 100 τεμάχια).