Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, καρότο και σάλτσα μανιταριών



ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ


Υλικά
500 γρ. κιμάς μόσχου
200 γρ. κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουλιασμένο)
1 ντομάτα τριμμένη
1 αυγό, 
ρίγανη, 
λίγο δυόσμο, 
λίγο κύμινο, 
αλάτι, 
πιπέρι,
¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι

Για τη γέμιση
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα, 
2 κ.σ κρέμα γάλακτος.
λίγο τυρί γραβιέρα σε μπαστούνια
 
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα μπολ με όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πάνω σε αλουμινόχαρτο λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, μετά τα καρότα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. 
Βάζουμε το μείγμα πάνω στον κιμά και στην μέση το τυρί .
Διπλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας
Κλείνουμε την λαδόκολλα, την τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά περίπου, με αέρα να πάρει ωραίο χρώμα. 
Συνοδεύουμε με μία σάλτσα μανιταριών

Για τη σάλτσα
Σε ένα ζεστό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμάτια σε φέτες λίγα - λίγα.
Μετά σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνουμε 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιούμενα.
Προσθέτουμε λίγο κρασί και περιμένουμε μέχρι να συμπυκνωθεί εντελώς. 
Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλο (1 κύβο κοτόπουλο λιωμένο με 1 ποτήρι ζεστό νερό) και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βράσουν τα μανιτάρια. 
Στο τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο, 2 κ.σ. τυρί κρέμα, ανακατεύουμε απαλά ώστε να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι φρέσκο.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi