Μια συνταγή της κυρίας Άννας Μπαδέμα για ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κρεμμυδοπιτάκια
Υλικά
Για το ζυμαράκι:
1 φλ. Καλαμποκέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα πλήρες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά ξηρή
400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
5 κρεμμύδια
3 κόκκινες πιπεριές
1 αυγό χτυπημένο
Μια πρέζα πάπρικα γλυκιά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε σε φύλλο και με ποτήρι το χωρίζουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
Τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πιπεριά, ρίχνω μέσα την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και αφού κρυώσει ρίχνω στο μείγμα το αυγό χτυπημένο.
Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα, καπακώνω με 2ο στρογγυλό κομμάτι και τα κλείνω με πιρούνι και νεράκι.
Ψήνω στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η ζύμη μου.