ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε σε ενα ταψι 300 γρ κανταιφι πολυ καλα.
Το βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε μεσα 1 κ.γ. κανελα, μισο κ.γ γαρυφαλο, 1 ποτηρι ψιλοκομμενα καρυδια και το ανακατευουμε.
Παιρνουμε ενα πακετο Φυλλο Κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε.
Τα κοβουμε σε 3 λωριδες.
Λιωνουμε 250 γρ. βουτυρο αγελαδινο.
Βουτυρωνουμε το ταψι μας (30χ27).
Ανα δυο λωριδες βουτυρωνοντας τες βαζουμε στην ακρη κανταιφι και το τυλιγουμε, στη συνεχεια το βαζουμε στο ταψι.
Ολη η διαδικασια η ιδια για όλα τα φύλλα.
Τελος τα βουτυρωνουμε ολα καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Στη συνεχεια τα ψηνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα ωσπου να παρουν ωραιο χρωμα και να ψηθουν σωστα πανω - κατω.
Εχουμε βρασει απο προηγουμενως το σιροπι:
3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη, μισο λεμονι, 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα.
Οταν τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε καυτα γλυκα - κρυο σιροπι!
Το βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε μεσα 1 κ.γ. κανελα, μισο κ.γ γαρυφαλο, 1 ποτηρι ψιλοκομμενα καρυδια και το ανακατευουμε.
Παιρνουμε ενα πακετο Φυλλο Κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε.
Τα κοβουμε σε 3 λωριδες.
Λιωνουμε 250 γρ. βουτυρο αγελαδινο.
Βουτυρωνουμε το ταψι μας (30χ27).
Ανα δυο λωριδες βουτυρωνοντας τες βαζουμε στην ακρη κανταιφι και το τυλιγουμε, στη συνεχεια το βαζουμε στο ταψι.
Ολη η διαδικασια η ιδια για όλα τα φύλλα.
Τελος τα βουτυρωνουμε ολα καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Στη συνεχεια τα ψηνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα ωσπου να παρουν ωραιο χρωμα και να ψηθουν σωστα πανω - κατω.
Εχουμε βρασει απο προηγουμενως το σιροπι:
3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη, μισο λεμονι, 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα.
Οταν τα βγαζουμε τα σιροπιαζουμε καυτα γλυκα - κρυο σιροπι!