ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Υλικά
Για τους κεφτέδες
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο μαζί με 100γρ κιμά από αρνάκι με λίγα λιπαρά.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Λίγα φύλλα δυόσμου
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Για τους κεφτέδες
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο μαζί με 100γρ κιμά από αρνάκι με λίγα λιπαρά.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Λίγα φύλλα δυόσμου
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα
1 μικρό Πουμαρό,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πάστα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πάστα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη,
5 ελιές πράσινες σε φέτες,
λίγο μαϊντανό και βασιλικό
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλλα
3 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλλα
Εκτέλεση.
Ανακατεύουμε τα υλικά του κιμά και αν είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο γκριλ και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε μια φαρδιά κατσαρόλα και αφού βράσουν για λίγα λεπτά προσθέτουμε τα ψημένα κεφτεδάκια.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πουρέ (η με ότι θέλετε).
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε με πουρέ (η με ότι θέλετε).
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi