Αλμυρή κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Laureta Cenkaj Hamataj για ΑΛΜΥΡΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αλμυρή κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για τα φύλλα 
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
350 ml νερό 
40 ml ελαιόλαδο 
λίγο αλάτι

Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση 
6/7 μεγάλα κολοκύθια
1 ματσάκι δυόσμο
2 αυγά 
1 κούπα του νεσκαφέ φέτα σε μικρά κομμάτια 
1 κοφτή κ.σ. αλάτι 
πιπέρι 
ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τη φλούδα από τα κολοκύθια και μετά τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπου εκεί ρίχνουμε το αλάτι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (αυτό το κάνουμε για να βγάλουν τα κολοκύθια όλα τα υγρά τους).
Αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο ή από βραδύς αν θέλουμε.
Βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε το τριμμένο κολοκύθι σε σουρωτήρι και πιέζουμε με το χέρι μέχρι να βγάλουμε όλα τα υγρά τους.
Μετά τοποθετούμε σε μπολ και ρίχνουμε το δυόσμο πολύ ψιλοκομμένο, τα αυγά, τη φέτα και ελαιόλαδο (το λάδι που είχαμε βάλει πριν έφυγε όταν σουρώσαμε τα κολοκύθια) δοκιμάζουμε και αν θέλουμε βάζουμε λίγο αλάτι/

Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλαστή και νισεστέ, βοηθάει για να ανοίξουμε τα φύλλα.
Εγώ έβγαλα 12 φύλλα, 6 για κάτω και 6 επάνω.
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, απλώνουμε τη γέμιση και μετά στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα επίσης λαδώνοντας τα ενδιάμεσα όπως και την επιφάνεια.
Τέλος χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσάφι χρώμα.