Πάστα Φλώρα



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ


Συνταγή
6 αυγά 
1 κούπα σπορέλαιο
1,5 κούπα ζάχαρη (η κούπα 250 γραμμάρια)
4 κούπες αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν 
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί και 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Χτυπάω τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, για λίγο και τέλος προσθέτω το αλεύρι.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι στρώνω με το χέρι τα 2/3 της ζύμης να πάει παντού.
Επάνω βάζω μαρμελάδα της αρεσκείας μου, δύο κούπες.
Μετά με λαδωμένα χέρια κανω τα σχέδια που θέλω με την υπόλοιπη ζυμη, ό,τι σχέδιο μου αρέσει.
Αλείφω με ένα κρόκο αυγού και τη βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis