ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄.
Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄.
Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε, κρεμμύδι φρέσκο και ξέρω, ελιές, τουρσί άγουρη και πιπεριά, καρότο σε κύβους, αβοκάντο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο δυόσμο, βασιλικό, 100γρ cramberi και ραπανάκια.
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και με την βινεγκρέτ.
Για την βινεγκρέτ
φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι και πορτοκαλιού
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1/2 κ.σ. μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι και πορτοκαλιού
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1/2 κ.σ. μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε μία πιατέλα, μια στρώση ρόκα από πάνω τη σαλάτα και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi