Χαλβάς σιμιγδαλένιος αλάδωτος



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΑΛΑΔΩΤΟΣ ---> Μια συνταγή από την ομάδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας


Χαλβάς σιμιγδαλένιος αλάδωτος

Το νηστίσιμο γλυκό της σαρακοστής!

Υλικά
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό (250γρ)
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό(250 γρ)
2 ποτήρια ζάχαρη(400γρ)
4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού(1 λίτρο)
1 ποτήρι νερό (250γρ)
1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι αμύγδαλα ή σταφίδες

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να αλλάξει χρώμα. 
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ξύσμα, την κανέλα, και τη ζάχαρη. 
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και μόλις ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε σε μια φόρμα αφήνουμε να κρυώσει. 
Ξεφορμάρουμε σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.