ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
200 γρ κανταΐφι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
150 γρ καρύδι περασμένο στο μούλτι
150 γρ αμύγδαλο ωμό περασμένο στο μούλτι
100 γρ ινδική καρύδα
50 γρ ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
250 γρ βούτυρο της αρέσκειας σας λιωμένο
για το σιρόπι
600 γρ. νερό
850 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
150 γρ καρύδι περασμένο στο μούλτι
150 γρ αμύγδαλο ωμό περασμένο στο μούλτι
100 γρ ινδική καρύδα
50 γρ ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
250 γρ βούτυρο της αρέσκειας σας λιωμένο
για το σιρόπι
600 γρ. νερό
850 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
λίγες σταγόνες λεμονιού
λίγες σταγόνες λεμονιού
Ζάχαρη - νερό - κανέλα βράζουμε για 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμονί, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια.
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας και βάζουμε μια λωρίδα, 3 δάχτυλα φάρδος, με κανταΐφι που πρώτα το έχουμε ξάνει καλά.
Στο κέντρο αυτής της λωρίδας βάζουμε τη γέμιση μας και διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό.
Όταν τα φτιάξουμε όλα βουτυρώνουμε, βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς με αντιστάσεις για 70 - 75 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με σιρόπι που βγάλαμε 10 λεπτά πριν από την φωτιά.
Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο.
Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα και να διακοσμήσουμε με φιλέ αμύγδαλο.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!