Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κεράσι - βερίκοκο



Μια συνταγή της κυρίας Afroditi Malandraki για ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ - ΒΕΡΙΚΟΚΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κεράσι - βερίκοκο

Υλικά
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα ζάχαρη
150 γρ. κορν φλάουρ
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα κεράσι και βερίκοκο

Εκτέλεση (διαδικασία από ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ)
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ρίχνω και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτω κοσκινισμένα το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας με το χέρι και ζυμώνω για 2 - 3 λεπτά.
Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Βγάζω από το ψυγείο και αφαιρώ το 1/3 της ζύμης για να φτιάξω τα κορδόνια.
Τοποθετώ την υπόλοιπη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και την ανοίγω με το χέρι πιέζοντας να καλυφθεί ο πάτος και μέρος των τοιχωμάτων.
Με τη ζύμη που κράτησα πλάθω με λαδωμένα χέρια κορδονάκια τα οποία απλώνω οριζόντια και κάθετα από πάνω.
Γεμίζω τα τετραγωνάκια που δημιουργήθηκαν με μαρμελάδα κεράσι και βερίκοκο εναλλάξ (περίπου 1 + 1 κούπα).
Αλείφω με κρόκο αυγού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο.
Αφήνω να κρυώσει κι αν θέλω πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.