Αφράτα, λαχταριστά τυροπιτάκια
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης (δεν αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη) παίρνουμε μια μπάλα μικρή, την ανοίγουμε όσο ένα πιάτο, την κόβουμε σε τριγωνάκια και βάζουμε τη γέμιση σαν κρουασανάκια.
(Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε ένα μεγάλο φύλλο όπως της πίτας αλλά πιο χοντρό και με μαχαίρι να χαράξουμε παράλληλες γραμμές και μετά διαγώνιες ώστε να βγουν τριγωνάκια.)
Από πάνω αλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Μπορούμε να τα κάνουμε και με λουκάνικο, αλείφουμε λίγη μουστάρδα, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι Φρανκφούρτης και τυλίγουμε.
Υλικά (για 80 κομμάτια)
2 αυγά
3 φλ. του ελληνικού καφέ αραβοσιτέλαιο
2 νεροπότηρα γάλα φρέσκο χλιαρό
2 αυγά
3 φλ. του ελληνικού καφέ αραβοσιτέλαιο
2 νεροπότηρα γάλα φρέσκο χλιαρό
1 κύβο φρέσκια μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (1 κιλό και κάτι παραπάνω)
Για τη γέμιση
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια (1 κιλό και κάτι παραπάνω)
Για τη γέμιση
Φέτα τριμμένη με το πιρούνι, με αυγό χτυπημένο και λίγο μαυροπίπερο
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης (δεν αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη) παίρνουμε μια μπάλα μικρή, την ανοίγουμε όσο ένα πιάτο, την κόβουμε σε τριγωνάκια και βάζουμε τη γέμιση σαν κρουασανάκια.
(Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε ένα μεγάλο φύλλο όπως της πίτας αλλά πιο χοντρό και με μαχαίρι να χαράξουμε παράλληλες γραμμές και μετά διαγώνιες ώστε να βγουν τριγωνάκια.)
Από πάνω αλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Μπορούμε να τα κάνουμε και με λουκάνικο, αλείφουμε λίγη μουστάρδα, τοποθετούμε ένα λουκανικάκι Φρανκφούρτης και τυλίγουμε.