ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 250 γρ. βούτυρο (εγώ έβαλα Φλώρα με βούτυρο) με 350 γρ. ζάχαρη.
Ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, 5 αυγά, 200 ml. νερό, 100 γρ. κακάο και 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
ΣΙΡΌΠΙ:
250 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
75 γρ. κακάο
Το βράζουμε περίπου 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να βγει το γλυκό.
Να είναι χλιαρά και τα δυο.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
175 ml γάλα εβαπορέ τα ζεστάνουμε με μια κουταλιά μέλι και μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 175 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου