Μπαρμπούνια στο φούρνο σαν τηγανητά



ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Μπαρμπούνια στο φούρνο που γίνονται πολύ νόστιμα με γεύση σαν να τρως τα τηγανητά!


Υλικά

  • μπαρμπούνια
  • αλεύρι
  • σιμιγδάλι ψιλό
  • ελαιόλαδο 
  • χυμός 2 λεμονιών 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός
  • ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση  

  1. Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια.
  2. Σε ένα σκεύος βάζουμε αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε. 
  3. Αλευρώνουμε τα ψαράκια καλά. 
  4. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. 
  5. Βουτάμε ένα - ένα τα μπαρμπούνια σε ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ταψί.
  6. Περιχύνουμε με το χυμό 2 λεμονιών και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  7. Σκεπάζουμε τα ψάρια με αντικολλητικό χαρτί φούρνου λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
  8. Αφαιρέσουμε το χαρτί από επάνω και γυρίσουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
  9. Τα βάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα τους.
  10. Προσθέτουμε στη σάλτσα τους λίγο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε τα μπαρμπούνια μας και σερβίρουμε ζεστά.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget