ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Μπαρμπούνια στο φούρνο που γίνονται πολύ νόστιμα με γεύση σαν να τρως τα τηγανητά!
Υλικά
- μπαρμπούνια
- αλεύρι
- σιμιγδάλι ψιλό
- ελαιόλαδο
- χυμός 2 λεμονιών
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγος μαϊντανός
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύουμε.
- Αλευρώνουμε τα ψαράκια καλά.
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
- Βουτάμε ένα - ένα τα μπαρμπούνια σε ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το χυμό 2 λεμονιών και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Σκεπάζουμε τα ψάρια με αντικολλητικό χαρτί φούρνου λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφαιρέσουμε το χαρτί από επάνω και γυρίσουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα τους.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τους λίγο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε τα μπαρμπούνια μας και σερβίρουμε ζεστά.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi
Ακολουθήστε μας στο Google News!