Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥαπό την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζανοκεφτέδες και Μπουτάκια Κοτόπουλου πανέ στο φούρνο με σως γιαουρτιού
Μελιτζανοκεφτέδες στο φούρνο
Υλικά
Μελιτζάνες πολύ φρέσκες, ψημένες για 1/2 ώρα στους 250 βαθμούς
2 κρεμμύδια
2 κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο,
2 αυγά,
2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κούπα πεκορίνο τριμμένο,
αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μην μυρίζει έντονα.
Μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και πλάθουμε τους Μελιτζανοκεφτέδες.
Τους βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τα μπουτάκια κοτόπουλου
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε φρυγανιά τριμμένη, τρίβουμε λίγο πεκορίνο και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μπουτάκια στο μπολ με το γιαούρτι και μετά στο μπολ με τη φρυγανιά και τα ψήνουμε για 45 λεπτά, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κάνουμε και το μπαγιάτικο ψωμί κομματάκια για κρουτόν με λάδι, αλάτι και ρίγανη και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Για τις σως
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα
και Τζατζίκι