ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
Υλικά
500 γρ φύλλο κανταΐφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
500 γρ φύλλο κανταΐφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
2.5 φλ ζάχαρη
2.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύω τα καρύδια με τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνω στην άκρη.
Λιώνω το βούτυρο και το αφήνω να κρυώσει.
Ανοίγω το φύλλο, κόβω σε μακρόστενα κομμάτια, βάζω σε κάθε κομμάτι μια κ.σ γέμιση και κλείνω τυλίγονται σαν ρολάκι.
Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τα βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι, περιχύνω με το βούτυρο και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά μαζί και βράζω 6 - 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιάζω ζεστό γλυκό - κρύο σιρόπι.
Για το σιρόπι βάζω όλα τα υλικά μαζί και βράζω 6 - 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιάζω ζεστό γλυκό - κρύο σιρόπι.
Μόλις απορροφήσει το σιρόπι ρίχνω λίγο τριμμένο καρύδι από επάνω.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi