Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντίνας Ντίνα για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Vefa Alexiadou 's fans
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.γ. σόδα
400 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
6 κ.σ. κακάο
445 γρ. γάλα αμυγδάλου
75 γρ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. άσπρο ξύδι
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. γάλα αμυγδάλου
φιστίκια Αιγίνης
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
Σε άλλο μέρος ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε καλά χωρίς μίξερ.
Αλείφουμε το ταψί με ηλιέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο...η δοκιμή με οδοντογλυφίδα απαραίτητη.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο ρίχνουμε την σοκολάτα.
Διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης!!
300 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. γάλα αμυγδάλου
φιστίκια Αιγίνης
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
Σε άλλο μέρος ανακατεύουμε με κουτάλι όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα στερεά και ανακατεύουμε καλά χωρίς μίξερ.
Αλείφουμε το ταψί με ηλιέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα το φούρνο...η δοκιμή με οδοντογλυφίδα απαραίτητη.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το γάλα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο ρίχνουμε την σοκολάτα.
Διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης!!