Παστίτσιο με τέλεια Κρέμα

Κλασικό παστίτσιο με πλούσια κρέμα και τέλεια υφή

ΠΑΣΤΙΤΙΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΡΕΜΑ


Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια εξαιρετικά αφράτη και κρεμώδη μπεσαμέλ, που δένει τέλεια με τον πλούσιο κιμά και τα ζυμαρικά. Με λίγα απλά βήματα, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Υλικά

Για τα μακαρόνια:
  • 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τον κιμά:
  • 700 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 200 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κόκκος μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κύβος κότας
  • 7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. 
  3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα, ανακατεύοντας απαλά για να πάει παντού.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. 
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά, και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  6. Ρίχνουμε το ξίδι, τη σάλτσα ντομάτας, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. 
  7. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει ο κιμάς. 
  8. Αφαιρούμε τη δάφνη και το μπαχάρι πριν τοποθετήσουμε τον κιμά στο ταψί..
  9. Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τον κύβο κότας και τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  10. Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα στην άκρη και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. 
  11. Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και το κεφαλοτύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.
  13. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ένα βουτυρωμένο ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
  14. Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια.
  15. Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 
  16. Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε σε μερίδες.

Κλασικό παστίτσιο με πλούσια κρέμα και τέλεια υφήΚλασικό παστίτσιο με πλούσια κρέμα και τέλεια υφή

Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget