ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ.ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ.ΦΤΙΑΞΕΙ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
8 φύλλα κρούστας ΒΗΡΥΤΟΎ,
180 γραμμάρια λιωμένο καλό αγελαδινό βούτυρο,
200 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα και ανακατεμένα με λίγη κανέλα, γαρίφαλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα κόβουμε σε 4 ίσες λωρίδες.
Ανά δυο λωρίδες, βουτυρώνοντάς τες ανάμεσα, σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια της δεύτερης λωρίδας καρύδι και τυλίγουμε σε τριγωνάκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 νεροπότηρα νερό με 2 νεροπότηρα ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύα γλυκά με καυτό σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 βανίλιες,
4 κρόκους αυγών,
100 γραμμάρια βούτυρο,
1 ποτήρι σαντιγί χτυπημένης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 βανίλιες,
4 κρόκους αυγών,
100 γραμμάρια βούτυρο,
1 ποτήρι σαντιγί χτυπημένης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες, τους κρόκους έναν - έναν, ανακατεύουμε γρήγορα και τέλος το βούτυρο.
Μόλις γίνει χλιαρή την τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Την βγάζουμε και προσθέτουμε απαλά την σαντιγί.
ΓΕΜΙΣΜΑ:
Ανά δυο λωρίδες, βουτυρώνοντας τες ενδιάμεσα, βάζουμε γέμιση κρέμας στην άκρη και τυλίγουμε τριγωνικά.
ΓΕΜΙΣΜΑ:
Ανά δυο λωρίδες, βουτυρώνοντας τες ενδιάμεσα, βάζουμε γέμιση κρέμας στην άκρη και τυλίγουμε τριγωνικά.
Αλείφουμε με πολύ βούτυρο.