ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΆ5 πατάτες μέτριες προς μεγαλούτσικες
5 σκελίδες σκόρδο μεγαλούτσικες
Χυμό από λεμόνι τόσο όσο να το νιώθετε στο στόμα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο βραστό νερό από μπακαλιάρο,
Αλάτι.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πρώτα σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ένα κομμάτι μπακαλιάρο με νεράκι να βράζει, αν έχουμε από ουρά με κοκαλάκι ακόμη καλύτερα.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι κόβουμε πατάτες και τις βράζουμε.
Όταν γίνουν αυτά τα δύο μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε πρώτα τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το λεμόνι (εγώ για την παραπάνω ποσότητα θα χρησιμοποιήσω χυμό από 2 λεμόνια)
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες καυτές όπως είναι από την κατσαρόλα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει μία αλοιφή.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό του μπακαλιάρου, υπολογίζουμε να γίνει αραιή η υφή της και παράλληλα δεμένη... όσο πρέπει!
Το κομμάτι του μπακαλιάρου που έχουμε βράσει το σερβίρουμε στο πιάτο με ελαιόλαδο, λεμόνι και σκορδαλιά.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou