Χταποδάκι στιφάδο



ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υπέροχο πολύ νόστιμο ..φτιάξτε το και απολαύστε το.

Υλικά
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χταπόδι
6 κόκκινα κρεμμύδια (μέτρια)
3πατατες χοντροκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες κατακόκκινες
2 δαφνόφυλλα
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
5 - 6 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ πελτέ
1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια.
Αν είναι μικρά θα βάλουμε 8-10 κομμάτια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα χαραγμένα κρεμμύδια .
Τα αφήνουμε για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανα.
Τα ανακατεύουμε τακτικά να ψηθούν ομοιόμορφα. προσθέτουμε και τις πατάτες να πάρουν χρώμα κα συμπληρώνουμε με το χταπόδι το σκόρδο, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τη δάφνη, το μπαχάρι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Σιγοβράζουμε για 1 ώρα το στιφάδο, σε γάστρα στο φούρνο .
Προς το τέλος, τρίβουμε το πιπέρι.
Όταν θα το βγάλουμε από τη φωτιά, η σάλτσα πρέπει να γίνει μελωμένη και πηχτή.
Σερβίρουμε με φάβα.


Credits:
Nancy Michalakou