
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ: 1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, ξύσμα από τα πορτοκάλια, 2 βανίλιες.
- Το χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε κοσκινισμένα όλα μαζί σε τρεις δόσεις: 3 ποτήρια νερού αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν και 1 κοφτό κ.γ. κρεμόριο και ανακατεύουμε, δε ζυμώνουμε!
- Θα κολλάει στα χέρια λίγο αλλά δε θα προσθέσετε άλλο αλεύρι!
- Το αφήνουμε για μισή ώρα, πλάθουμε κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στην αρχή είναι μαλακά, όταν κρυώσουν σκληραίνουν.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμυγδάλου ή σουσάμι.
Δημιουργός συνταγής: Αικατερινη Παπαλιαρη
