Τυρόπιτες στριφτές με φέτα και σπιτικό χειροποίητο φύλλο



ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ 


Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό

Για την γέμιση
200 γρ. φέτα, 
400 γρ. ανθότυρο, 
100 γρ. πεκορίνο, 
3 αυγά, 
λίγο δυόσμο και πιπέρι
μπορείτε να βάλετε ότι τυριά θέλετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια γούβα στη μέση.
Ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και από επάνω σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το κόβουμε στην μέση, βάζουμε γέμιση και το κάνουμε ρολό.
Το στρίβουμε και το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ραντίζουμε με λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!