
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
5 λιβανέζικες πίτες
10 φύλλα μαρουλιού
Για τη γέμιση:
3 μεγάλους τόνους σε κονσέρβα, καλά στραγγισμένους
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. Καλαμπόκι βρασμένο ή έτοιμο κονσέρβας
100 γρ. Καρότο τριμμένο
100 γρ. Λάχανο ψιλοκομμένο
3 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
250 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση προσθέτοντας όλα τα υλικά, πλην της μαγιονέζας.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και αναμιγνύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε κάθε πίτα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (προτιμότερο λαδόκολλα), βάζουμε από 2 φύλλα μαρουλιού και μοιράζουμε τη γέμιση μας στις 5 πίτες, στη μια μεριά κάθε πίτας.
Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή και ολόκληρο το βράδυ εάν είναι δυνατόν.
Τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια και σερβίρουμε!
Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή και ολόκληρο το βράδυ εάν είναι δυνατόν.
Τις κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια και σερβίρουμε!