ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
6 κουταλιές της σούπας κακάο,
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ,
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα,
200 ml γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο, το κακάο, την άχνη και το δουλεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το κονιάκ και τα μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα και ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι.
Τέλος προσθέτουμε τα καρυδιά και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, τοποθετούμε μέσα ζελατίνα, βάζουμε το μείγμα και το πατάμε καλά.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη όλη νύχτα.
Την επόμενη το ξεφορμάρουμε.
ΓΛΑΣΟ:
Ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε κομματάκια κουβερτούρα (200 γραμμάρια) ανακατεύουμε να πήξει και ρίχνουμε στον παγωμένο κορμό.
Τέλος προσθέτουμε τα καρυδιά και ανακατεύουμε 1 λεπτό.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, τοποθετούμε μέσα ζελατίνα, βάζουμε το μείγμα και το πατάμε καλά.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη όλη νύχτα.
Την επόμενη το ξεφορμάρουμε.
ΓΛΑΣΟ:
Ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε κομματάκια κουβερτούρα (200 γραμμάρια) ανακατεύουμε να πήξει και ρίχνουμε στον παγωμένο κορμό.
Σερβίρουμε με σπιτικό παγωτό η αγοραστό.