Ταραμοκεφτέδες



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ταραμοκεφτέδες

Υλικά
200 γρ ταραμά λευκό
350 γρ ψωμί ξερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ δυόσμο
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
φρυγανιά για το πανάρισμα
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Πλάθω τον ταραμά σε μια μικρή μπαλίτσα και σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό τον αφήνω για 15 λεπτά να ξαλμυρίσει.
Αλλάζω το νερό, στύβω με προσοχή όσο μπορώ τον ταραμά και τον βάζω πάλι για άλλα 15 λεπτά .
Στύβω πάλι καλά και τον βάζω σε μία μπασίνα.
Περιχύνω τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού και ανακατεύω.
Αφήνω 2 - 3 λεπτά να σπάσει η αλμύρα.
Ωστόσο σοτάρω λίγο το κρεμμύδι με τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι.
Προσθέτω όλα τα μυρωδικά μου ψιλοκομμένα , το ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμένο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι.
Δεν προσθέτω καθόλου αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι ήδη αλμυρός από μόνος του!
Αν το μίγμα σας είναι αρκετά ρευστό προσθέστε λίγο ψωμί ακόμα ή αλεύρι ή φρυγανιά.
Παίρνω με το μεγάλο κουτάλι από το μείγμα μου και με ελαφρώς λαδωμένα χέρια πλάθω κεφτεδάκια.
Πανάρω μέσα στη φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι.
Αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρω!