Ντολμαδάκια


Μια συνταγή της κυρίας Δωρας Περρου για ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ντολμαδάκια

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά με σχεδόν μισή κούπα ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια βάζουμε 4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα πολύ ψιλοκομμένα, 400 γρ. ρύζι Καρολίνα και 400 ml νερό.
Αφήνουμε 5 λεπτά στη φωτιά και μετά στην άκρη 10 λεπτά ξεκούραση να πιει τα υγρά του αφού προσθέσουμε  αλάτι, πιπέρι, 1 στημένο λεμόνι, δυόσμο και άνηθο όσο μας αρέσει.
250 γρ φύλλα και τυλίγουμε.
Η γέμιση είναι ακριβώς για τα φύλλα.
Βάζουμε φύλλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια, βάζουμε λεμόνι στυμμένο, λάδι, λίγο αλάτι ένα πιάτο από επάνω, νερό μέχρι να καλύψει το πιάτο μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 30 με 35 λεπτά.