ΑΛΜΥΡΑ ΑΤΣΜΑ
Πιο αφράτα δεν γίνεται !!! Πιο τέλεια δεν γίνεται !!! Πιο εύκολα δεν γίνεται !!!! ΑΤΣΜΑ αλμυρά αφρός σκέτος !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
400 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,
200 ml χλιαρό σπορέλαιο,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
14 γραμμάρια μαγιά ξερή,
2 αυγά,
900 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο,
150 γραμμάρια τριμμένη φέτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα - χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε μπαλίτσες τις οποίες σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε μικρό φυλλαράκι, τοποθετούμε γέμιση στην άκρη του, διπλώνουμε μια φορά, κόβουμε σε λωρίδες τη ζύμη, ρολάρουμε, δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στρωμένη στο ταψί μας.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τελειώνουμε αλείφοντάς τα με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Τέλος ρίχνουμε χούφτα - χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας, τη ζυμώνουμε ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε μπαλίτσες τις οποίες σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε μικρό φυλλαράκι, τοποθετούμε γέμιση στην άκρη του, διπλώνουμε μια φορά, κόβουμε σε λωρίδες τη ζύμη, ρολάρουμε, δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στρωμένη στο ταψί μας.
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τελειώνουμε αλείφοντάς τα με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.