ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Ρωσική συνταγή που γίνεται υπέροχη!
Υλικά
3 αυγά
Λίγο αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι
Μισή κούπα σπορέλαιο
Μια βανίλια
200 γραμμάρια γιαούρτι
Μισή κούπα σπορέλαιο
Μια βανίλια
1 κούπα 250 γραμμ. αλεύρι, μπορεί και παραπάνω
2 κ.γ. μπέικιν
2 μέτρια μήλα σε κύβους ραντισμένα με λεμόνι
2 κ.γ. μπέικιν
2 μέτρια μήλα σε κύβους ραντισμένα με λεμόνι
Ανακατεύουμε με τα σειρά τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Επάνω κόβουμε 1 μήλο σε λεπτές φέτες με την φλούδα και το βάζουμε γύρω - γύρω σαν τριαντάφυλλο
Πασπαλίζουμε με 2 κ.γ. ζάχαρη.
Επάνω κόβουμε 1 μήλο σε λεπτές φέτες με την φλούδα και το βάζουμε γύρω - γύρω σαν τριαντάφυλλο
Πασπαλίζουμε με 2 κ.γ. ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 175 - 180 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Αν θέλετε μόλις κρυώσει καλά κοσκινίζετε λίγη άχνη καλή.
Αν θέλετε μόλις κρυώσει καλά κοσκινίζετε λίγη άχνη καλή.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Koumoutsakis