ΑΦΡΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 1,5 ποτηρι χλιαρο νερο, 1 φακελακι ξηρη μαγια και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πηρουνι.
Το σκεπαζουμε για 10 λεπτα.
Ριχνουμε μεσα μισο ποτηρι σπορελαιο, λιγο αλατι, 1 βανιλια και ανακατευουμε με πιρουνι.
Τελος προσθετουμε περιπου 1 κιλο αλευρι χουφτα - χουφτα και ζυμωνουμε.
Σκεπαζουμε τη ζυμη για 1 ωρα.
Την μεταφερουμε στον παγκο, τη ζυμωνουμε 5 λεπτα, κοβουμε κομματια και κανουμε μπαλακια τα οποια μπαλακια τα ανοιγουμε σε μικρα φυλλαρακια λαδωνοντας τα.
Ανα 3 ανοιγουμε φυλλο, το κοβουμε, βαζουμε μαρμελαδα στην ακρη, δινουμε το σχημα και τα τοποθετουμε στο ταψι.
Τα αφηνουμε 30 λεπτα.
Τελος τα αλείφουμε με γαλα καρυδας ανακατεμενο με λιγο σαφράν (κρόκο Κοζάνης), εαν δεν εχουμε αλείφουμε με ζαχαρονερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα αναλογα το φουρνο.