Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με μανιτάρια σοτέ και ρύζι με κουρκουμά



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με μανιτάρια σοτέ και ρύζι με κουρκουμά

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Απλώνουμε τις μπριζόλες στη γάστρα. 
Βάζουμε στο multi 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το χυμό από τα 2 λεμόνια, λίγο θυμάρι φρέσκο και δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μίγμα του ελαιόλαδου - λεμονιού και κλείνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 55'-60'. 
Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε και 10 λεπτά ακόμα να πάρουν ωραία χρώμα.

Για τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε θυμάρι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να σοταριστούν καλά για περίπου 10'. 
Μόλις μαλακώσουν καλά είναι έτοιμα.

Για το ρύζι
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε 2 φλιτζάνια ρύζι με 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με ένα κύβο κοτόπουλο και μια κουταλιά κουρκουμά.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά από 6 στα 4 και το αφήνουμε να βράσει 15 - 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να έχει τρύπες. 
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το καπάκι.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μανιτάρια και το ρύζι, περιχύνουμε με τη σάλτσα από τις μπριζόλες (βάζουμε 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι).