Νηστίσιμο κέικ με ξηρούς καρπούς, γλάσο κουβερτούρας και κακάο



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΓΛΑΣΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο κέικ με ξηρούς καρπούς, γλάσο κουβερτούρας και κακάο

Όλο αρώματα και γεύση!

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο (230 γρ.)
1 φλυτζάνι ζάχαρη (Εάν το θέλετε πιο γλυκό, βάλτε και λίγο παραπάνω..)
2 φλυτζάνια πορτοκάλι + το ξύσμα
100 γρ φιστίκια ΑΙΓΊΝΗΣ (σπασμένα στο μούλτι)
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ Φαρινάπ μαζί με ένα μπέικιν

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκαλιών, την κανέλα, το ξύσμα, το γαρύφαλλο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς χτύπημα αλλά με τη μαρίζ και τα ανακατεύουμε.
Τους ξηρούς καρπούς τους έχουμε αλευρώσει.
Το αλεύρι το κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σιγά - σιγά μέσα.
Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά, στον αέρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το φούρνο σας.
Το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα, εάν δε κολλάει επάνω είναι έτοιμο.

Για το ΓΛΑΣΟ
100 γρ κουβερτούρα
40 γρ ζάχαρη
30 γρ ΚΑΚΆΟ
230 γρ νερό

Τα βάζουμε όλα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να πήξει, τόσο όσο είναι για να απλωθεί επάνω στο ΚΈΙΚ μας.
Από πάνω έβαλα τριμμένα καρύδια και φιστίκια ΑΙΓΙΝΗΣ.
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο φόρμα αποσπώμενη.
Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.