Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.
Ροδάκινο γλυκό του κουταλιού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό ροδάκινα τα κόβουμε σε φέτες και τα ξεφλουδίζουμε, περιχύνουμε με χυμό από λεμόνι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Να πάρει μια βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα ροδάκινα στο σιρόπι να βράζουν για 10 λεπτά και την επόμενη μέρα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μαζί με 3 φύλλα αρμπαρόριζα.
Στο τέλος προσθέτουμε μια κουτάλια λεμόνι και μια γλυκόζη.
Μια συνταγή της Λίτσας Μουτα και την ευχαριστώ πολύ