Μια συνταγή της κυρίας Άννας Μπαδέμα για ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι
Υλικά
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή κομμένες στο μούλτι
2 κρεμμύδια κομμένα στο μούλτι
Λίγο πράσο (εγώ είχα κομμένο στην κατάψυξη κι έβαλα 2 χουφτίτσες)
1 ζωμό κότας κνορ (ψυγείου)
1 ζωμό μυρωδικών κνορ (ψυγείου)
1 κουτ. σούπας κοφτό ζάχαρη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 χούφτες κριθαράκι (μπορείτε να βάλετε ρύζι, κοφτό μακαρονάκι κλπ)
Αλάτι κατά βούληση (εγώ δεν έβαλα), πιπέρι, ελαιόλαδο
Πρόβειο γιαούρτι για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω ελάχιστα τα κρεμμύδια και το πράσο, ρίχνω τις ντομάτες και τα αφήνω να δέσουν για 4-5 λεπτά.
Ακολούθως ρίχνω το νερό στην κατσαρόλα, περίπου 1,5 λίτρο, και έπειτα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και το γιαούρτι.
Όταν βράσουν, τα πολτοποιώ με το εργαλείο κουζίνας ή στο μούλτι.
Όταν γίνει λείο, ρίχνω το κριθαράκι μέχρι να βράσει.
Σερβίρω βάζοντας γιαούρτι στο πιάτο μου.
Μπορεί να σερβιριστεί και κρύα!