Πανεύκολη λαγάνα χωρίς ζύμωμα



 Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΛΑΓΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πανεύκολη λαγάνα χωρίς ζύμωμα

Με την ίδια ζύμη έφτιαξα και το ψωμάκι και τη λαγάνα.
 
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
680 γρ. νερό (χλιαρό), 
2 κ.σ. ζάχαρη.
2 κ.σ. ταχίνι, 
4 κ.σ. ελαιόλαδο, 
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 
2 κ.γ. αλάτι

Για επάλειψη
100 γρ. νερό, 
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι, το χλιαρό νερό, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις ενωθούν όλα καλά, τα κλείνω σε μπολ με καπάκι και αφήνω να φουσκώσει στο ψυγείο για 12 ώρες
Χωρίζω το ζυμάρι στα δύο.
Αδειάζω σε λαδόκολλα που έχω πάνω σε ταψί του φούρνου το ζυμάρι για τη λαγάνα, λαδώνω τα χέρια και ανοίγω σε τετράγωνο.
Ανάβω το φούρνο στους 40 βαθμούς 5 λεπτά, το σβήνω και αφήνω τη λαγάνα μισή ώρα και το ψωμάκι να φουσκώσουν στο φούρνο. 
Μετά τα βγάζω και προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
Κάνω δαχτυλιές στη λαγάνα, ψεκάζω με νερό με μέλι και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω 20 - 25 λεπτά περίπου και ελέγχω, πάντα ανάλογα τον φούρνο. 
Είναι αφράτες και μαλακές.

Για το ψωμάκι 
Ζυμώνω πολύ απαλά τη ζύμη με λίγο αλεύρι όπως δείχνει η φωτογραφία. 
Το μοιράζω σε 12 μπαλάκια, τοποθετώ σε ένα ταψί 30 εκ. με λαδόκολλα, τα αφήνω να φουσκώνουν το ίδιο με την λαγάνα, μετά ψεκαζω με νερό με μέλι, πασπαλίζω με σουσάμι και με ό,τι άλλο θέλω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.