Νηστίσιμα μπισκότα - παξιμάδια πορτοκαλιού



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υπέροχα παξιμάδια! Από τα καλύτερα που έχω φάει και πραγματικά πολύ εύκολα. 
Απλά εγώ έβαλα και 150 γρ αμύγδαλα.

Υλικά για 65 - 70 παξιμάδια των 25 - 28 γρ.
360 γρ. ελαιόλαδο (1 1/2 ποτήρι)
230 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή βιολογική (1 ποτήρι)
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού (1 ποτήρι)
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/2 κ.γ. σόδα διαλυμένη μέσα στον χυμό
1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν
1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
800 - 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μία λεκάνη χτυπάμε ελαφρά για 1 - 2 λεπτά το λάδι με την ζάχαρη την κανέλα και το ξύσμα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω και για λίγο χρόνο μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη (δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αρχίζει να βγάζει το λάδι).
Την χωρίζουμε σε τρία τεμάχια και την πλάθουμε σε ρολά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιέζουμε να κολλήσει, χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια μας σχεδόν μέχρι κάτω χωρίς να χωρίσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν, τα κρατάμε με το χέρι μας και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια και τα αραδιάζουμε σε δυο ταψιά και ψήνουμε πάλι σε χαμηλότερη θερμοκρασία στους 160 αερόθερμο για 25 λεπτά να ψηθούν καλά σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγή!



Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget