Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας
Απλά τέλεια!!
Υλικά:
10 φύλλα κρούστας
1 κοτόπουλο
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
4 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 καρότα
Αλάτι πιπέρι
Ένα με ενάμιση ποτήρι ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε.
10 φύλλα κρούστας
1 κοτόπουλο
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
4 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
200 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 καρότα
Αλάτι πιπέρι
Ένα με ενάμιση ποτήρι ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε.
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε μικρά κομμάτια.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές, τα καρότα και το μαϊντανό.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 5 φύλλα (εφόσον τα λαδώνουμε ένα - ένα) τη γέμιση και μετά τα άλλα 5 φύλλα πάλι λαδωμένα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ζωμό, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 5 φύλλα (εφόσον τα λαδώνουμε ένα - ένα) τη γέμιση και μετά τα άλλα 5 φύλλα πάλι λαδωμένα.
Βάζουμε από πάνω λίγο λαδάκι ακόμη με το πινέλο, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.