ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Αφράτη και λαχταριστή!
Ευχαριστώ πολυ κύριε Παναγιώτη Κυριακουλια για την συνταγή. Εγώ έκανα τη μισή δόση σε ταψί 22εκ. και έβαλα 4 αυγα και όλα τα άλλα υλικά στη μέση.
Η συνταγή που δίνω πιο κάτω είναι η ολόκληρη δόση για ταψί 30.
2 ποτήρια νερού γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια ηλιέλαιο
6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1,5 κουταλάκι γλυκού Κανέλα
2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλιά σούπας σόδα, μέσα στο κονιάκ να λιώσει
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μέσα στο αλεύρι
3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια ηλιέλαιο
6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1,5 κουταλάκι γλυκού Κανέλα
2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλιά σούπας σόδα, μέσα στο κονιάκ να λιώσει
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μέσα στο αλεύρι
3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
Τα χτυπάμε στο μίξερ 7 - 8 λεπτά.
Είναι έτοιμο για το βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Είναι έτοιμο για το βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Κρύο σιρόπι - ζεστό γλυκό.
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου