ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ Ή ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ
Το καλύτερο Κυριακάτικο φαγητό παρέα με καλό κρασί, μπιουγιουρντί και μπόλικες πατάτες
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπουγιουρντί
Έβαλα φέτα τριμμένη με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια, ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, κομμένες ντομάτες (εγώ είχα ντοματίνια), τριμμένο τυρί που λιώνει, πιπεριές αν αγαπάτε το καυτερό βάλτε καυτερές πιπεριές, εγώ έβαλα μπούκοβο, βάζουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα,
Για το κοντοσούβλι ή κεμπάπ όπως λέγεται στα μέρη μου, για κάθε κιλό κρέας έβαλα ένα κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού, πιπέρι. ρίγανη, μισό κουταλάκι κουρκουμά για 3 κιλά κρέας, μία κουταλιά πικάντικη μουστάρδα και δυο φλιτζανάκια τα μικρά του ελληνικού ηλιέλαιο.
Τα ανακάτεψα καλά και τα άφησα να μαριναριστούν.
Μετά ψήθηκαν σε σούβλα στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά!
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου