Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα κεφτεδάκια λαχανικών φούρνου
Εύκολα και πεντανόστιμα!
Όσο κρυώνουν τόσο πιο νόστιμα γίνονται!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μούλτι 2 κολοκυθάκια, 2 καρότα και 1 κρεμμύδι (Να μην πολτοποιηθούν, απλά τα ψιλοκόβουμε).
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε μισή ώρα.
Μετά το στρίβουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
Μετά ρίχνουμε στο μπολ:
2 πατάτες βρασμένες που έχουμε πατήσει με ένα πιρούνι,
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες,
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,
2 πατάτες βρασμένες που έχουμε πατήσει με ένα πιρούνι,
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες,
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη,
δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό ψιλοκομμένα,
2 κ.σ. ελαιόλαδο,
1 αυγό,
100 γρ. φέτα και 100 γρ. πεκορίνο τριμμένα,
2 κ.σ. αλεύρι,
αλάτι και πιπέρι
και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει καλά και μετά πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα.