
ΦΑΒΑ
Καλησπέρα, σήμερα έφτιαξα ένα υπέροχο φαγητό, φάβα!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω τη φάβα σε μπολ με νερό ζεστό και την αφήνω για λίγο.
- Ρίχνω ελάχιστο λάδι στη κατσαρόλα και βάζω ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, μια σκελίδα σκόρδο κομμένα σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και σοτάρω ελαφρά.
- Σουρώνω και τη φάβα, τη ρίχνω στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό από το βραστηρα που έχω διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, δύο φύλλα δάφνης και ένα κλαράκι δεντρολίβανο.
- Χαμηλώνω τη φωτιά, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και μόλις πιει όλο το νερό (αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο νεράκι) αποσύρω από τη φωτιά.
- Αφαιρώ τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και πολτοποιώ το μίγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού (και το χυμό).
- Σερβίρω στα πιάτα προσθέτοντας λάδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κάπαρη, κομμένα ντοματίνια και κρεμμύδι σε φέτες..
- Ντοματίνια και κρεμμύδι τα έχω βάλει στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι να μαραθούν.
Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Λάμπρου, συνταγή Άκης Πετρετζίκης