Μια συνταγή της κυρίας Κατερίνας Λάμπρου για ΦΑΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Φάβα
Καλησπέρα, σήμερα έφτιαξα ένα υπέροχο φαγητό, φάβα, συνταγή Άκη..
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω τη φάβα σε μπολ με νερό ζεστό και την αφήνω για λίγο.
Βάζω τη φάβα σε μπολ με νερό ζεστό και την αφήνω για λίγο.
Ρίχνω ελάχιστο λάδι στη κατσαρόλα και βάζω ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, μια σκελίδα σκόρδο κομμένα σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη και σοτάρω ελαφρά.
Σουρώνω και τη φάβα, τη ρίχνω στην κατσαρόλα, προσθέτω νερό από το βραστηρα που έχω διαλύσει ένα κύβο λαχανικών, δύο φύλλα δάφνης και ένα κλαράκι δεντρολίβανο.
Χαμηλώνω τη φωτιά, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και μόλις πιει όλο το νερό (αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο νεράκι) αποσύρω από τη φωτιά.
Αφαιρώ τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και πολτοποιώ το μίγμα στο μπλέντερ προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού (και το χυμό).
Σερβίρω στα πιάτα προσθέτοντας λάδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κάπαρη, κομμένα ντοματίνια και κρεμμύδι σε φέτες..
Ντοματίνια και κρεμμύδι τα έχω βάλει στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι να μαραθούν.
Ντοματίνια και κρεμμύδι τα έχω βάλει στο φούρνο με ελάχιστο λαδάκι να μαραθούν.