Λιγκουίνι με λάδι και σκόρδο






Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ εκτελεσμένη από την κυρία Dora Iliopoulou στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λιγκουίνι με λάδι και σκόρδο

Πολύ γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!

ΥΛΙΚΑ
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Μπούκοβο
Λίγο θυμάρι φρέσκο
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
300 γρ. λιγκουίνι
Παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι για 8 λεπτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά (σημαντικό, δε θέλουμε να κάψουμε το λάδι ούτε το σκόρδο) και προσθέτω το σκόρδο, μπούκοβο, θυμάρι.
Σουρώνω τα λιγκουίνι και κρατάω από το νερό τους μισή κούπα.
Προσθέτω τα λιγκουίνι μέσα στο τηγάνι μαζί με το νερό που φύλαξα.
Ανακατεύω.
Προσθέτω πιπέρι και σβήνω τη φωτιά.
Αν θέλω προσθέτω μαϊντανό για χρώμα και γεύση και φυσικά παρμεζάνα.
Ανακατεύω και σερβίρω με φρέσκο ελαιόλαδο λίγο από πάνω και παρμεζάνα τριμμένη.