Ανοιχτή κρεατόπιτα



ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1,5  ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ ζαχαρη
2 κ.σ. σπορελαιο
1 κ.γ αλατι
3 ποτηρια αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ τη μαγια, τη ζαχαρη και το γαλα και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε το σπορελαιο, 1 ποτηρι αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε το 2ο ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Τέλος ριχνουμε και το υπολοιπο αλευρι αλλα λιγο - λιγο και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη.
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα.

ΓΕΜΙΣΗ:
300 γρ κιμα
1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο η 3 κρεμμυδακια φρεσκα
1 ντοματα ψιλοκομμενη
αλατι
μαυροπιπερο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
300 γρ τριμμενο κεφαλοτυρι

Βαζουμε στο τηγανι 2 κ.σ. ελαιολαδο, ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και τα αχνιζουμε 2 λεπτα.
Ριχνουμε τον κιμα και τον ανακατευουμε μεχρι να πιει τα υγρα του.
Τελος ριχνουμε το αλατι και το μαυροπιπερο.
Αφου κρυωσει ριχνουμε την ντοματα.
Βαζουμε τη ζυμη πανω σε λαδοκολα στο ταψι και την ανοιγουμε με το χερι σε ενα φυλλο.
Κλεινουμε τα πλαινα γυρω - γυρω.
Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Στην συνεχεια το τρυπαμε με πηρουνι.
Χτυπαμε 1 κροκο αυγου με λιγο κρυο νερο και αλοιφουμε το γυρω - γυρω.
Βαζουμε την κρυα γεμιση.
Πανω στην γεμιση το τριμμενο κεφαλοτυρι η και κασερι.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στις αντιστασεις μεχρι να κοκκινίσει.
Εμενα μου πηρε 25 λεπτα.